Aktiviteter og utstillinger

Det er et spekter av ting å finne på og gjøre på Vitensenteret. Her er hovedattraksjonene våre.

Fellesopplegg kl 12

Kl. 12:00 arrangeres det en felles aktivitet på senteret ledet av vitenvertene. For tiden kan du ta en reise gjennom verdensrommet sammen med vår astronaut. Lær om stjernetegn, planeter og galaksen vår i en underholdene og lærerik planetarievisning.

Energi

Vi har et helt eget energirom hvor du kan utforske ulike energiformer. Du kan bruke din egen energi til å heise deg opp i en stol, lage din egen kulebane og se om du klarer energiquizen. I energirommet vil du bli bedre kjent med energiprinsippet, du vil erfare at energi er gøy, og ikke minst at energi angår oss alle og planeten vår.

Menneskekroppen

I området Menneskekroppen kan du besøke den store hjernen vår og lære mer om hjernen din. Du kan teste reaksjonsevnen din i Natt-testen (kjent fra Mesternes Mester på NRK), teste evnen til å fokusere i Mindball, eller bryne deg på tankenøtter av forskjellig slag. Du kan også bli bedre kjent med menneskekroppen på det kjempestore nettbrettet vårt. På nettbrettet får du mulighet til å utforske menneskekroppen på samme måte som forskere gjør.

Landbruk

Det er masse å finne på i landbruksområdet! Du kan melke «VIkua», teste ut styrken din i drakamp med hestens hale. I Heltene på jordet kan utforske vår hyllest til gårdsliv og vår lokale industri.

Klarer du å slå roboten i å stable klosser? Kan du nok om klima til å finne klimaveien i vår labyrint, og har du det som skal til for å kjøre lastbærersimulatoren vår? Vi har også en flott modell av en bondegård som passer perfekt for de aller minste.

Origo

I Origo møter du spennende og variert matematikk fra store deler av verden. Prøv deg på våre mange matematiske utfordringer med blant annet tankenøtter og spill. Lag fine mønstre og figurer.

Du kan spille vanlige spill som sjakk og Othello, eller mer uvanlige spill som algebra-stigespill og det afrikanske brettspillet Kalaha.