Tilbud til Barneskole 1. - 4. trinn

Et besøk på Vitensenteret Innlandet skal være en del av en større sammenheng og kan være en inspirasjon, oppstart eller avslutning på et tema. Undervisningsoppleggene er utviklet av pedagoger på huset, med grunnlag i ramme- og læreplanen på de ulike trinnene. Utforsk og vær nysgjerrig sammen med oss!

Et gruppebesøk på senteret varer i 1,5 time og koster kr. 1990,- Det er ikke mulig å gå fritt i senter utenom den bestilte tiden, men ønsker dere å være lenger kan dere kjøpe et ekstra tema.

Besøket starter på skolen gjennom et forarbeid. På Vitensenteret Innlandet innledes noen av besøkene med dramatisering der temaet introduseres og viktige begreper blir satt. Besøket inneholder eksperimenter og aktiviteter. Tilbake i skolen fortsetter arbeidet, der dere får tilsendt etterarbeid med ulike aktiviteter knyttet til temaet. Temaene er tilpasset grupper opptil 30 elever.

Program på senteret

Program utenfor senteret

Vi reiser ut til deres skole

Tarmina- en reise i fordøyelsen

 

Tarmina bor på loftet. Hun er ganske rampete og alltid sulten. Hva skjer egentlig når Tarmina får mat? Bli med på en spennende reise gjennom fordøyelsesystemet, fra munn til endetarm. Det blir også tid til lek og utforsking i vår avdeling om kroppen.

Kompetansemål etter 4. årstrinn:

- undre seg, stille spørsmål og lage hypoteser og utforske disse for å finne svar

- gi eksempler på noen vanlige sykdommer og samtale om hva man kan gjøre for å verne kroppen mot smittsomme sykdommer

Skjelettet bent 

Hvordan hadde du vært uten skjelett? Bent er glad i melk, og kan telle til 206. Han viser og forteller hvordan han er bygget opp, og hvordan du best kan ta vare på skjelettet ditt. Det blir også tid til fri utforsking og lek i vår avdeling om kroppen.

Programmering med lego  

 

Vi bygger og programmerer legoroboter med Spike Essentials. En kreativ og inspirerende programmeringsøkt tilpasset ulike alderstrinn.

Kompetansemål 4.trinn:

- utforske teknologiske systemer som er satt sammen av ulike deler, og beskrive hvordan delene fungerer og virker sammen

- designe og lage et produkt basert på en kravspesifikasjon

 utforsk mystikken i fysikken 

 

AGENTENE  FROST OG  FRYS!
DET HEMMELIGE VANNLABORATORIUMMET

Hva skjer med vann når det blir varmt eller kaldt? Hva er vanndamp og hva er is? Bli med Agent frost og Agent frys på utforsking rundt vannets egenskaper. Vi leker og utforsker prinsipper for fysikk gjennom undring, lek og oppdagelse med spennende aktiviteter og fysikkprinsipper som nesten virker magiske!

Kompetansemål 1.-2. trinn.
Dette opplegget støtter flere kompetansemål i naturfag etter 2. trinn, spesielt innen temaer om materialer og fenomener og utforskning og problemløsing:
- Utforske egenskaper ved stoffer i hverdagen (f.eks. is, vann, damp)
- Delta i enkle utforskninger og eksperimenter.

Denne aktiviteten gir barn fra barnehagen og småtrinnet en fascinerende inngang til å lære om naturvitenskap gjennom lek, utforsking og samarbeid.

kjemi

 Dragen Berta


Bli med dragen Berta opp i hula hennes og gjør morsomme eksperimenter med ingredienser fra kjøkkenet. Vi leker oss med luft og gasser, utforsker gassen CO2, og lager boblende og fargerike lavalamper med Bertas magiske fisesaft. Berta er en liten tøffing, kanskje hun greier å blåse flammer også?

 

Kompetansemål etter 4. årstrinn: 

- undre seg, stille spørsmål og lage hypoteser og utforske disse for å finne svar

- utforske og beskrive hvordan noen stoffer kan endre seg når de blandes med andre stoffer

- utforske observerbare størrelser som fart og temperatur og knytte dem til energi

Astronomi

PLANETARIUM - BLI MED PÅ EN REISE I VERDENSROMMET!


Møt Vitensenterets egen astronaut som tar dere med på en reise i verdensrommet i vårt planetarium. Vi utforsker stjernehimmelen, månen og solsystemet sammen med dere. Etterpå er det satt av tid til lek og aktiviteter i energiavdelingen.

Kompetansemål etter 4. årstrinn:

- sammenligne modeller med observasjoner og samtale om hvorfor vi bruker modeller i naturfag

- undre seg, stille spørsmål og lage hypoteser og utforske disse for å finne svar