Planetariet

Verdensrommet

I verdensrommet kan du være med oss på en reise i verdensrommet med vår egen astronaut. Du melder deg på visning i 1.etasje.

planetariet

 

Du har kanskje fått med deg at det finnes et PLANETARIUM hos oss? Og at det er visninger her hver eneste helg? Men HVA ER EGENTLIG ET PLANETARIUM?
 
Et planetarium er en kuppelformet «kulekino» der stjernehimmelen gjengis på en helt fantastisk måte!
Planetariet vårt har plass til 30 mennesker. Her arrangeres planetarievisninger hver lørdag og søndag, og i skolens ferier. Det er helt himmelsk!

I tillegg til å slappe av og nyte det spektakulære synet av stjerner og planeter, vil du om mulig bli enda litt klokere enn du var før du gikk inn i planetariet! Her er det med andre ord masse kunnskap å hente. Vi kaller det moro med mening!  

Har du lyst til å bli med på en reise ut i verdensrommet, er det bare å melde seg på i resepsjonen. Planetarievisningen er inkludert i inngangsbilletten, det er bare å ta plass. Visningen varer i ca 20 minutter - og opplevelsen blir størst når det er en viss ro i rommet. Anbefales for skolealder og oppover. Påmelding i resepsjonen.


 
Verdens første mekaniske planetarium ble bygget av Arkimedes allerede rundt 250 år fvt. Det første moderne planetariet ble oppført i Tyskland i 1924. I dag finner du planetarier over hele verden, alt fra store bygninger til mindre lokaler og rom. 

 

Det moderne planetariet på Vitensenteret i Gjøvik er med andre ord verdt både ett og to og ti besøk. 

Andre rom
Energi
Landbruk
Menneskekroppen
Nytt laser-rom
Velkommen til Lydbølgen