Skip to main content

En filosofisk samtale om Fred og Konflikt

Denne kvelden får du en unik mulighet til å møte Einar Øverenget og Harald Eia i en filosofisk samtale over årets tema Fred og Konflikt. Disse to kloke hodene vil denne kvelden ha en samtale som vil kunne gi oss både ny innsikt og måter å se verden på.

Einar Øverenget er en av Norges mest anerkjente filosofer. Han har en doktorgrad i filosofi fra Boston College, var opprinnelig med på å danne Humanistisk Akademi i 2000 og er i dag professor i filosofi ved Høgskolen i Innlandet. Einar har som fokus å gjøre filosofi mer tilgjengelig for folk flest. Han har lenge vært husfilosof i Nitimen og på God Morgen Norge, og er også fast spaltist i Dagbladet Magasinet. Einar gjør store emner mer konkrete og anvendelige. Han har en helt egen evne til å utfordre forsamlinger for å skape ny refleksjon og innsikt.

Harald Eia er utdannet sosiolog, men er mest kjent for å ha laget humorprogrammer på TV og radio: Lille Lørdag, Åpen post, Uti vår hage, Team Antonsen, Tazte Priv og Brille. Han har også stått bak populærvitenskapelige TV- og radioprogrammer som Hjernevask, Sånn er du og nå TV-serien Sånn er Norge (våren 2020) på NRK. Han har skrevet flere bøker, holder stadig foredrag og driver med improvisasjonsteater.

Dørene åpnes kl 18.30. Det blir servert kaffe og noe å bite.

Arrangementet passer for ungdom og voksne. Det er er gratis inngang og begrenset antall plasser.

På grunn av smittevern er det forhåndspåmelding til arrangementet.

Påmelding

 

Dette arrangementet er en del av Forskning til Folket som er et samarbeidsprosjekt mellom NTNU, Høgskolen Innlandet, Innlandet Fylkeskommune, Tekna, Gjøvik kommune og Vitensenteret Innlandet. Arrangementet har mottatt økonomisk støtte fra Norges Forskningsråd – Forskningsdagene. Serveringen er sponset av Gjøvikregionen Utvikling.

Dato

sep 30 2021

Tid

19:00 - 20:00

Neste Arrangement