Tilbud til Barneskole 1. - 4. trinn

Et besøk på Vitensenteret Innlandet skal være en del av en større sammenheng og kan være en inspirasjon, oppstart eller avslutning på et tema. Undervisningsoppleggene er utviklet av pedagoger på huset, med grunnlag i ramme- og læreplanen på de ulike trinnene. Utforsk og vær nysgjerrig sammen med oss!

Et gruppebesøk på senteret varer i 1,5t og koster kr. 1950,- Det er ikke mulig å gå fritt i senter utenom den bestilte tiden, men ønsker dere å være lenger kan dere kjøpe et ekstra tema.

Besøket starter på skolen gjennom et forarbeid. På Vitensenteret Innlandet innledes besøket med dramatisering der temaet introduseres og viktige begreper blir satt. Besøket inneholder eksperimenter og aktiviteter. Tilbake i skolen fortsetter arbeidet, der dere får tilsendt etterarbeid med ulike aktiviteter knyttet til temaet. Temaene er tilpasset grupper opptil 30 elever.

Program på senteret

Program utenfor senteret

Vi reiser ut til deres skole

Biologi

For 1. og 2 trinn:


Skjelettet Bent
Hvordan hadde du vært uten skjelett? Bent er glad i melk, og kan telle til 206. Han viser og forteller hvordan han er bygget opp, og hvordan du best kan ta vare på skjelettet ditt. Det blir også tid til fri utforsking og lek i vår avdeling om kroppen.


For alle:

Tarmina
Tarmina bor på loftet. Hun er ganske rampete og alltid sulten. Hva skjer egentlig når Tarmina får mat? Bli med på en spennende reise gjennom fordøyelsesystemet, fra munn til endetarm. Det blir også tid til lek og utforsking i vår avdeling og kroppen.

Programmering

Programmering med LEGO
Vi bygger og programmerer legoroboter med Spike Essentials. En kreativ og inspirerende programmeringsøkt tilpasset ulike alderstrinn.

Programmering med Sphero Bolt
Vi programmerer robotballer til å navigere seg gjennom en hinderløype ved hjelp av tegning og blokkprogrammering.

Tilpasset ulike alderstrinn.

Matematikk

Origo får besøk av vennen Fibonacci, som er opptatt av kaniner og de arabiske tallene, bortsett fra tallet null. Praktiske og variert matematikk innenfor temaene antall, rom og form for 1.trinn, og posisjonssystemet for 2. til 4.trinn. Det blir også tid til fri utforsking og lek i matematikkavdelingen.

Klima og Miljø

Fru Eik

Møt gamle kloke Fru Eik som er opptatt av fotosyntese og balanse i naturen. Vi leker med naturens byggeklosser og lager sukker av vann og karbondioksid. Det blir også tid til lek og fri utforsking i energiavdelingen.

Fysikk

Tunda
Bli med den langørede flaggermusen Tunda, salamanderen Triton og Lave larve på en spennende reise, hvor nyskjerrigheten pirres gjennom mange ulike fysikkeksperimenter!

Kjemi

Berta
Bli med dragen Berta opp i hula hennes og gjør morsomme eksperimenter med ingredienser fra kjøkkenet. Vi leker oss med luft og gasser, utforsker gassen CO2, og lager boblende og fargerike lavalamper med Bertas magiske fisesaft. Berta er en liten tøffing, kanskje hun greier å blåse flammer også?

Astronomi

Møt Vitensenterets egen astronaut som tar dere med på en reise i verdensrommet i vårt planetarium. Vi utforsker stjernehimmelen, månen og solsystemet sammen med dere. Etterpå er det satt av tid til lek og aktiviteter i energiavdelingen.