Skip to main content

Klesmarkedsdag

Kom og kjøp brukte og ubrukte klær for jenter og gutter!

Alle kjenner følelsen av å ta på seg et nytt plagg eller et par nye sko. Du føler deg fresh og du kan endelig kaste den genseren du har gått lei av. Men hva om du ikke kastet den og heller solgte den videre til noen andre? Hva om du kan bidra til at andre føler seg freshe i dine gamle klær? Dette kan du bidra med på Gjøvik sitt første klesmarked for ungdom! 

Hvert år kaster vi nordmenn 23 kilo tekstiler hver. Klær har blitt en del av bruk og kast-samfunnet og vi skifter ut garderoben oftere og oftere. Det er billig og enkelt å kjøpe nye klær, men dette er sløsing av dyrebare ressurser. På klesmarkedet kan du ta med plagg du har gått lei av og selge de videre. Du kan bidra til at flere handler brukt, noe som er bra for både kloden og lommeboka! 

Klesindustrien er en miljøversting når det kommer til klimagassutslipp og forurensning. Produksjon av tekstiler og sko står for åtte prosent av globale klimagassutslipp. I tillegg har industrien et høyt forbruk av vann og kjemikalier. Dette gjør tekstilindustrien til den fjerde mest miljøbelastende sektoren i Europa. Vi har en lang vei å gå før denne industrien kan kalle seg bærekraftig.

For å redusere miljøbelastningen til tekstilindustrien må vi handle mindre nytt og mer brukt. På klesmarkedet vil vi gi ungdom en mulighet til å både selge og handle klær, uten at det påvirker klima og miljø på en negativ måte. Så er du en av de som har klesskapet fullt av klær du ikke bruker? Selg klærne dine på klesmarkedet søndag 5.september!

Om klesmarkedet:

Når: søndag 5.september, kl. 12-16

Hvor: Kultursenteret på Gjøvik

Hvem kan selge klærne sine? For å selge klær må du være mellom 13-25 år. Du kan stå sammen med en venn å selge. Dere kan maks være to personer ved hver stand. ‘NÅ ER BOOKINGEN AV STANDS FULL, men man kan komme og titte og kjøpe:)

Hvem kan handle klær på klesmarkedet? Alle aldersgrupper er velkomne til å handle klær på klesmarkedet.

Arrangører: Klesmarkedet arrangeres av Gjøvik kommune, Vitensenteret Innlandet og Gjøvik kultursenter.

For de som skal komme og kjøpe: Det er drop in så bare å møte opp! Man betaler med vipps.

 

 

Dato

sep 05 2021
Expired!

Neste Arrangement