Gjøvik Skaperfestival 2019

 PROGRAM FOR DAGEN:

Skyggeby: Kom og bygg med oss! Vi lager en rå skyggeby i planetariet.

Vinylkutting og trykk på tekstiler: Bli med og designe dit eget bærenett eller t-skjorte. Ta med deg tekstiler du vil trykke noe på, eller du kan kjøpe et rimelig stoffnett av oss som du kan pimpe opp.

Mosaikkverksted: Her kan du bidra til å skape et felles stort kunstverk av mosaikk som skal henges opp i senteret.

Loddeverksted: Vi lodder morsomme disko-kuler.

Makerspace NTNU Gjøvik
Bli med å brette origami-frosker og få sjansen til å vinne kule premier! Du kan også se og prøve forskjellige prosjekter fra studentene.


FOREDRAG kl.13.00- 13.30: Fotografihistorie og mesterfotografene. Et tilbakeblikk på fotografiets historie og de store fotografene som skapte bildene som vi fortsatt beundrer og blir inspirert av. Bilder av natur, portretter, nyheter, action og mediterende kunstfoto.

FOREDRAG kl.14.00-14.30: Fotografi i våre dager. Siste nytt om fotografer og fotografi. Presentasjon av foredragsholderens personlige favoritter blant verdens beste fotografer. Det blir også siste nytt fra verdens største fotofestival i Paris. Flotte bilder, rare bilder, morsomme bilder – alt som skjer i samtidens fotoverden.


Modelljernbane, Jan-Ola Fagerstrøm
Utstilling av modelljernbane (Märklin Z-skalaen, 1:220, verdens minste skala) av Eina stasjon og deler av Eina sentrum.

Sticky Mushroom kommer og viser frem Easy Climb, som er en digital klatreløsning med integrert LED- feedback system. Systemet vil ved hjelp av algoritmer lyse opp spesifikt tilpassede ruter til den enkelte bruker. www.stickymushroom.no

Fotograf Kai Tormod Hansen
Utstilling av fotoprosjekter og lysbord. Kunstfotografering inkludert gjør-det-selv fotografering av planter på et lysbord.
Kai Tormod skal også holde foredragene kl.13 og 14.

Elbil i gjenbrukt plast, 3D-TEC
Sindre Thunshelle Eliassen og Andreas Rånes Pettersen er utdannet maskiningeniører ved NTNU Gjøvik. De jobber med en prototyp av elbiler med karosseri som er 3D-printet i resirkulert plast, og modulære løsninger i den form at det er mulig for kunden å skreddersy bilen til ønsket bruksområde.

The Resonator, Lisa Kirchner
Utstilling av The Resonator, en protoyp som illustrerer hvordan lydbølger lager resonans som skaper mønster i sand.

LEGO, Anna Opsahl
Demonstrasjon av lego mindstorms EV3 robotarm med bevegelige ledd og gripeklo som styres av pneumatikk, samt lego technic protesehånd som har fingre som kan bevege seg.

Dette blir en festival der teknologi, kunst og vitenskap møtes – en festival for skaperglede, oppfinnelse, lek og læring.Vi fyller huset med utstillinger, stands,workshops, oppfinnere, kunstnere, forskere, håndverkere, hjemmesnekkere, hackere, gründere.. – nysgjerrige og kreative mennesker som bidrar med å vise frem tingene sine og hvordan de lager dem.
Arrangementet passer for hele familien.

Skaperfestivalen er en del av prosjektet Skaperskolen støttet av DNB Sparebankstiftelsen og festivalen er også støttet av Tekna.

Dato

nov 16 2019

Tid

11:00 - 16:00