Skip to main content

Forskning til folket

Vi ønsker alle velkommen til Forskning til folket!

Denne gangen er det Jon Yngve Hardeberg som kommer.

«Farge og utseende og kvalitet og slikt – kan det måles?»
Alle vet jo hva farge er – helt til du ber dem å faktisk forklare det! I dette fargerike foredraget starter vi med å forsøke å bli enige om hva farge faktisk er, og hvorfor det er så vanskelig å måle, før vi vandrer videre inn i relaterte konsepter som i hvert fall ikke er noe lettere å håndtere – utseende og kvalitet. Dette er temaer det forskes aktivt på for tiden, ikke minst ved Fargelaboratoriet ved NTNU i Gjøvik, som er et internasjonalt ledende fagmiljø innenfor fargebildeteknologi. Jeg vil kort presentere spennende eksempler på vår grunnleggende og anvendte forskning, eksempelvis innen 3D printing, kulturminner, medisinsk teknologi – og jordbær.

Innlandet har mye å by på, og blant annet skjer det mye god forskning her. For å løfte fram og formidle et utvalg av forskningen som gjøres på Innlandet, har vi et spennende samarbeidsprosjekt. Aktuell forskning fra Innlandets forskere vil dermed bli tilgjengelig for alle, uansett bakgrunn og alder. Dette er et samarbeidsprosjekt hvor vi bruker en felles arena, og tilgjengeliggjør møte med forskere. Aktører inn i prosjektet er NTNU, Høgskolen Innlandet, Innlandet Fylkeskommune, TEKNA, Gjøvik kommune og Vitensenteret Innlandet. Vitensenteret Innlandet er fast arena for arrangementene.

Dørene åpnes kl.14 og det vil bli servert kaffe og noe å bite i, takket være Gjøvikregionen Utvikling.

påmelding

Arrangementet vil også livestreames, og link finner du øverst på framsiden av www.vitensenteret.no eller trykk her: streaming

Dato

okt 27 2021
Expired!

Tid

14:30 - 15:30

Neste Arrangement