Events på Vitensenteret

Sjekk ut våre events, og finn det som passer dere best. 

Blind date med deg selv

Får vi invitere til en blind date, der en får møte sitt eget DNA?

I kjemilaben får dere røre og blande helt til det usynlige DNA-et forvandles til små, sjarmerende slimtråder. Trådene som gjør dere til akkurat den dere er! Og slapp helt av, dere skilles ikke her i labben. Alle får med seg sitt eget isolerte DNA i en liten beholder. Etter å ha møtt dere selv og kanskje tatt en selfie sammen, er det satt av tid til fri utforsking og lek i senteret.

Varighet: 2 timer.

Opptil 60 personer.

Energimesterskapet

Lag den beste kulebanen og slå konkurrenten rett ned i støvlene! Brett verdens beste papirfly med eller uten motor og bli med på papirflystevne! I dette engasjerende mesterskapet deltar dere i forskjellige øvelser der energi er hovedtema.
Og har dere ikke nok energi fra før, så får dere garantert det her! Når kreftene er brukt opp er det satt av tid til fri utforsking og lek i senteret.

Varighet: 2 timer

Opptil 60 personer

Velkommen til verden

Bli med på en stjernespekket chartertur ut i verdensrommet.

Våre verdensvante guider tar dere til måne og sol, dere får oppleve planeter og fjerne galakser på nært hold. Ta plass i vårt nye Planetarium, len dere tilbake og nyt oppturen. Det forundrer oss ikke om livet plutselig havner i et nytt og større perspektiv. Etter visitten i universet er det satt av tid til fri utforsking og lek i senteret.

Varighet: 2 timer.

Opptil 50 personer.

Ikke gjør dette hjemme!

På med vernebrillene, brett opp ermene. Her skal det eksperimenteres!

På menyen står blant annet helium, flytende nitrogen og flammer, ballonger, natrium og øks. Vi blander og mikser og håper at ingen vil gjøre dette hjemme. Etter at dere har fått bakoversveis er det satt av tid til fri utforsking og lek i senteret.

Varighet: 2 timer.

Opptil 100 personer

«Ikke gjør dette hjemme!» har en fastpris på: 10.000,-

Triks to go

Vekk partneren med et kjærlig lite smell, eller kupp festen med imponerende partytriks.

Med dette lynkurset i enkle eksperimenter, blir dere heretter nabolagets magiske alibi, vennekretsens vitenskapelige bløffmaker! Du vil bli overrasket over hva du kan klare ved hjelp av latterlig enkle midler! Etter å ha fylt ryggsekken med triks er det satt av tid til fri utforsking og lek i senteret.

Varighet: 2 timer.

Opptil 30 personer

Patentkontoret

I 1899 mente lederen for det amerikanske patentkontoret at alt som kunne finnes opp nå var oppfunnet. Er det mulig å ta så grundig feil?

På vårt kreative patentkontor blir dere oppmuntret til å lage noen som ingen har sett maken til før. Sett sammen en protoype, med eller uten elektronikk. Har dere maks flaks blir dere framtidens nye Leonardo da Vinci. Vi heier på dere uansett! Etter å ha tatt patent på galskapen er det satt av tid til fri utforsking og lek i resten av senteret.

Varighet: 2 timer.

Opptil 30 personer

Klar for å ta kontakt?

Ta kontakt