Dette kan du oppleve i sommer!

 

Vitensenteret Innlandet -moro med mening!

 

I sommer kan du utforske senteret, være med på reise i verdensrommet i vårt flotte planetarium, se filmen Polaris  (nyhet) og også prøve deg i vårt splitter nye laser-rom!

Planetarievisningene tar ca 20 minutter og passer for barn fra 5 -100 år. Du kan gjerne ha med yngre barn også, og så er det lov å gå ut hvis det blir for vanskelig å ligge stille:)

På vårt senter kan du og din familie spille, samarbeide, oppleve og undres over sammenhenger og fenomener. Du betaler en inngangspris og alle aktiviteterne er inkludert i billetten. Vi har over 100 eksperimentstasjoner du kan bryne deg på!

Vi har åpent hver dag i hele sommer (22.juni-18.august) kl.11-16.

Vi har kafe med enkel servering, samt en vitenbutikk med tankenøtter, spill og eksperimenter. 

Les  mer om nyhetene under.

nyhet!

Kom og lek deg i vårt nye Laser-rom!

 
Prøv å fange så mange laserstråler du kan, eller prøv å unngå dem ved hoppe, krype og åle deg fram som en akrobat!
De ulike spillene utfordrer til fysisk aktivitet og kroppsbeherskelse på en fantastisk morsom måte! Kan spilles alene eller flere sammen.
 

nyhet!

Filmen Polaris vil vises i vårt planetarie hver dag i sommer!

 

James, en pingvin som reiser fra Sydpolen, og Vladimir, en morsom bjørn fra Nordpolen, møtes på isen i Arktis. De blir venner og snakker om stedene de kommer fra. Sammen ser de på stjernene og lurer på hvorfor natten er så lang på polene.

Som små astronomer prøver de å finne ut av mysteriet ved å tenke og se nøye etter. James er flink til å være nøye, og Vladimir er veldig oppfinnsom. De bygger et observatorium og lager et romskip.

På en reise rundt jorden, og videre til Mars og Saturn, finner de svaret. De oppdager at planetene er like på noen måter, men også forskjellige på andre måter.

Polaris er en morsom historie med kule 3D-effekter. Den lærer oss om spennende ting som hvorfor jorden heller, forskjellige typer planeter og is i solsystemet. Samtidig viser den oss hvordan vitenskap fungerer!

Filmen varer i 28 minutter og du melder deg på ved ankomst. Inngår i inngangsbilletten. Det er plass til 20 personer pr visning.