Du har kanskje fått med deg at det finnes et PLANETARIUM i Gjøvik? Og at det er visninger i der hver eneste helg? Men hva er egentlig et planetarium?

Et planetarium er en kuppelformet «kulekino» der stjernehimmelen, verdensrommet, det som er over oss, gjengis på en helt fantastisk måte!
 
Planetariet på Vitensenteret i Gjøvik har plass til ca 30 mennesker. Her arrangeres planetarievisninger hver lørdag og søndag, og i skolens ferier.
 
Har du lyst til å bli med på en reise ut i verdensrommet, er det bare å melde seg på i resepsjonen. Planetarievisningen er inkludert i inngangsbilletten, det er bare å ta plass.  
 
Og i tillegg til å slappe av og nyte det spektakulære synet av stjerner og planeter, vil du om mulig bli enda litt klokere enn du var før du gikk inn i planetariet! Her er det med andre ord masse kunnskap å hente. Vi kaller det moro med mening!  
 
Verdens første mekaniske planetarium ble bygget av Arkimedes allerede rundt 250 år fvt. Det første moderne planetariet ble oppført i Tyskland i 1924. I dag finner du planetarier over hele verden, alt fra store bygninger til mindre lokaler og rom. Det er
Det moderne planetariet på Vitensenteret i Gjøvik er med andre ord verdt både ett og to og ti besøk. Visningene passer utmerket både for voksne, og for barn fra skolealder.

Del arrangementet
Flere arrangementer!
Badebombeverksted: Lag og ta med hjem!
Bli med oss ut i verdensrommet!
Bygg en gigantisk kjedereaksjon i landbruksavdelingen vår!
Ellevill LEGOHØST!
Forskerkveld 29.september kl.17-20
HJERNEforskning til folket
Hvordan forske og undre oss sammen med barn
Julegaveverksted: Dekorer fuglekasser og kopper!
Kveldsaktivitet for barn og ungdom:
PRØV deg i MESTERLØYPA!!
SliMETE Romjul på Vitensenteret
Speed-date med forskere!
Tord Willumsen & Erik Sønstelie i Forskning til folket!
Velkommen til Barnas ingeniørdag!
Vi forsker på egg i fritt fall. Vil EGGET overleve?
vitenshow 23.september