Tilbud til Barneskole 5. - 7. Trinn

Et besøk på Vitensenteret Innlandet skal være en del av en større sammenheng og kan være en inspirasjon, oppstart eller avslutning på et tema. Undervisningsoppleggene er utviklet av pedagoger på huset, med grunnlag i ramme- og læreplanen på de ulike trinnene. Utforsk og vær nysgjerrig sammen med oss!

Et gruppebesøk på senteret varer i 1,5t og koster kr. 1950,- Det er ikke mulig å gå fritt i senter utenom den bestilte tiden, men ønsker dere å være lenger kan dere kjøpe et ekstra tema.

Besøket starter på skolen gjennom et forarbeid. På Vitensenteret Innlandet innledes besøket med dramatisering der temaet introduseres og viktige begreper blir satt. Besøket inneholder eksperimenter og aktiviteter. Tilbake i skolen fortsetter arbeidet, der dere får tilsendt etterarbeid med ulike aktiviteter knyttet til temaet. Temaene er tilpasset grupper opptil 30 elever.

 
NYHET høst 22:

KJØKKENKJEMI PÅ DIREKTEN

I dette digitale undervisningsopplegget får elevene mulighet til å lage hypoteser og teste ut disse i arbeid med kjente stoffer fra kjøkkenet. Vi bruker naturvitenskaplig metode og legger stor vekt på observasjon under de ulike forsøkene. Klassen får tilsendt en utstyrspakke og følger en digital, interaktiv undervisningsøkt ledet av en av Vitensenterets pedagoger. Et flott tilbud til skoler som ikke har mulighet til å komme på fysisk besøk til senteret vårt!
Varighet 60 min, pris kr. 1950,-

PROGRAM på senteret

Program utenfor senteret

Vi reiser ut til deres skole
BIOLOGITarmina
Tarmina bor på loftet. Hun er ganske rampete og alltid sulten. Hva skjer egentlig når Tarmina får mat? Bli med på en spennende reise gjennom fordøyelsesystemet, fra munn til endetarm. Det blir også tid til lek og utforsking i vår avdeling og kroppen.

PROGRAMMERING

 

Micro:bit 1
Vi bruker micro:bit og robotbilen Bit:Bot for å lære blokkprogrammering. Klarer du å programmere en robot til å utføre oppdrag?

Micro:bit 2
Programmering for dem som har hatt Super:bit eller Micro:bit 1. Vi lager systemer som samhandler. Klarer du å få en bom til å åpne seg ved grønt lys?

 

MATEMATIKK

Origo får besøk av vennen Fibonacci, som er opptatt av kaniner og de arabiske tallene, bortsett fra tallet null. Praktiske og variert matematikk innenfor temaene antall, rom og form. Det blir også tid til fri utforsking og lek i matematikkavdelingen.

KLIMA OG MILJØFru Eik
Møt gamle kloke Fru Eik som er opptatt av fotosyntese og balanse i naturen. Vi leker med naturens byggeklosser og lager sukker av vann og karbondioksid. Det blir også tid til lek og fri utforsking i energiavdelingen.

FYSIKK

Her kommer ny tekst til nytt opplegg.

KJEMI
 Kjemi
Kjøkkenkjemi og undring som grunnlag for realfag
Alle barn er forskere! Vi gjør morsomme eksperimenter med enkle ting fra kjøkkenet.Vi observerer og lager hypoteser. Vi leker oss med luft og gasser. En praktisk og undrende innføring i vitenskapelig metode.

Maleriet

Hvem stjal det verdifulle maleriet? Fire personer har motiv, men bare én er skyldig. Jobb som kriminaltekniker og hjelp inspektør Snusen med å løse saken. Her blir det avhør av de mistenkte og undersøkelse av bevismaterialer ved hjelp av mikroskopi, fingeravtrykkanalyse, kromatografi, flekktesting og logisk tenkning.
ASTRONOMI

Møt Vitensenterets egen astronaut som tar dere med på en reise i verdensrommet i vårt planetarium. Vi utforsker stjernehimmelen, månen og solsystemet sammen med dere. Etterpå er det satt av tid til lek og aktiviteter i energiavdelingen.

KREATIvt VERKSTED


Nytt opplegg kommer høsten 2022