Tilbud barnehage

Et besøk på vitensenteret skal være en del av en større sammenheng og kan være en inspirasjon, oppstart eller avslutning på et tema. Undervisningsoppleggene er utviklet av pedagoger på huset, med grunnlag i ramme- og læreplanen på de ulike trinnene. Et gruppebesøk på senteret varer i 1,5 time  og koster kr. 1990,- 

Besøket starter i barnehagen med et forarbeid. På vitensenteret innledes besøket med dramatisering der temaet introduseres og viktige begreper blir satt. Besøket inneholder også eksperimenter og aktiviteter. Tilbake i barnehagen fortsetter arbeidet, og dere får tilsendt etterarbeid med ulike aktiviteter knyttet til temaet.

PROGRAM på senteret 

Program utenfor senteret 

Vi reiser ut til deres barnehage.

BIOLOGI

Velg ett av disse to alternativene:

1) Skjelettet Bent
Hvordan hadde du vært uten skjelett? Bent er glad i melk, og kan telle til 206. Han viser og forteller hvordan han er bygget opp, og hvordan du best kan ta vare på skjelettet ditt. Det blir også tid til fri utforsking og lek i vår avdeling om kroppen.

2) Tarmina
Tarmina bor på loftet. Hun er ganske rampete og alltid sulten. Hva skjer egentlig når Tarmina får mat? Bli med på en spennende reise gjennom fordøyelsesystemet, fra munn til endetarm. Det blir også tid til lek og utforsking i vår avdeling og kroppen.

PROGRAMMERING

Vi jobber med enkel programmering: Rekkefølge, plassering og retning. Vi programmerer hverandre og robotbien Bee-Bot. Det blir også tid til utforsking og lek i landbruksavdelingen.

MATEMATIKK

Mattematikk for de minste 
Praktisk og lekende matematikk hvor vi bruker barna/elevene selv eller konkreter til å løse ulike oppgaver. Tankenøtter og problemløsningsoppgaver tilpasset alder og vinklet inn mot læringsmål etter ønske. Det blir også tid til lek og fri utforsking i matematikkavdelingen.

KLIMA OG MILJØ

Fru Eik
Møt gamle kloke Fru Eik som er opptatt av fotosyntese og balanse i naturen. Vi leker med naturens byggeklosser og lager sukker av vann og karbondioksid. Det blir også tid til lek og fri utforsking i vårt energiavdelingen.

FYSIKK

Tunda
Bli med den langørede flaggermusen Tunda, salamanderen Triton og Lave larve på en spennende reise, hvor nyskjerrigheten pirres gjennom mange ulike fysikkeksperimenter!

KJEMI

Berta
Bli med dragen Berta opp i hula hennes og gjør morsomme eksperimenter med ingredienser fra kjøkkenet. Vi leker oss med luft og gasser, utforsker gassen CO2, og lager boblende fargerike lavalamper med Bertas magiske fisesaft. Berta er en liten tøffing, kanskje hun greier å blåse flammer også?

ASTRONOMI

Møt Vitensenterets egen astronaut som tar dere med på en reise i verdensrommet i vårt planetarium. Vi utforsker stjernehimmelen, månen og solsystemet sammen med dere. Etterpå er det satt av tid til lek og aktiviteter i energiavdelingen.